svalbard cruises

Secret Atlas-bloggen

Velkommen til Se alle innlegg

9 grunner til å besøke Svalbard på et mikro-ekspedisjonscruise

Svalbard er et av de mest spektakulære naturstedene i verden. I løpet av sommermånedene er den beste måten å oppleve Svalbard på et mikro-ekspedisjonscruise som utforsker den robuste og varierte kystlinjen.

Her er 9 grunner til å besøke Svalbard på et Secret Atlas mikro-ekspedisjonscruise:

1. Se sjeldne dyrearter i sitt naturlige hjem, med god sjanse for å få øye på isbjørner.

Svalbard er hjemsted for mange sjeldne dyreliv, både på land, hav og i lufta.I fjæra ser du kanskje Svalbard-reinsdyr, fjellrev og isbjørn – som du også kan se fra ombord skipet. Våre erfarne guider fører oss til områder der isbjørner er kjent for å vandre, og med hundrevis av isbjørner boende på Svalbard, betyr det at du har en god sjanse til å se disse ikoniske bjørnene på en av mikro-cruisene våre (dog dette er noe vi ikke kan garantere!).

I vannet og på havisen kan du se hvalross, hvithval og sel. Hvis du ser opp blant skyene eller mot klippene kan du finne en rekke fugleliv, inkludert arktiske terner, kortnebbgjess og fjellryper.

polar bear tours in Svalbard by Chase Teron

En ung isbjørn på Svalbard av Chase Teron. Du kan bli med Chase på en fototur av Svalbard her.

2. Kom på nærthold med isbreer

Svalbard har over 2000 breer, som ikke overraskende, utgjør en stor del av landskapet. Små ekspedisjonsfartøy er ideelt for å komme nær isbreene – nær nok til å beundre dem og fotografere dem. Vi kan komme enda nærmere med zodiacen vår langs breen, dette er en virkelig magisk opplevelse, en som mange gjester anser som et høydepunkt av turen.

Wildlife Photography Holidays

En av Svalbards 2000 isbreer av Chase Teron. 

3. Besøk avsidesliggende steder som større skip ikke kan nå

En av de mange fordelene med små ekspedisjonsfartøy er at det kan nå grunnere områder som større skip ikke kan. Dette gir oss flere muligheter for å gå til hemmelige forankringer og utforske mindre besøkte steder, samt komme nærmere isbreene.

svalbard cruise review

En zodiac begir seg ut for å utforske havisen under rolige forhold.

4. Opplev ishavet i egen person

Havisen nord for Svalbard strekker seg helt til Nordpolen – som ligger bare 1200 km nord for øygruppen. Ettersom Svalbard ligger mellom Grønlandshavet og Barentshavet, svinger havisnivået hele året. Derfor er nord-kanten av havisen bedre tilgjengelig for besøkende i sommermånedene, når forholdene er roligere.

Isbjørner – kjent som kongene av Arktis – tilbringer mesteparten av livet på drivis, og hvis vi er veldig heldige, kan vi godt se en isbjørn som bruker isen til jakt.

polar bear tours svalbard chase teron

Havisen strekker seg til nordpolen, her ser vi isbjørn på jakt. Foto av Chase Teron.

5. Nyt det fantastiske landskapet

Dyrelivet går hånd i hånd med naturen; Svalbard er kjent for sitt majestetiske naturbilde, inkludert fjell, isbreer og rolige fjorder. Det er ikke bare snø og is, selv om du sannsynligvis vil se en god del av det også. Det er ikke mange steder gjenværende i verden som føles som “sann villmark”, men Svalbard gjenstår som et av disse. Det føles langt fra noe annet du har sett eller opplevd før, og fremstår som “evigvarende” på grunn av den begrensede menneskelige beboelsen. Sannelig en fotografs drøm!

svalbard scenery by chase teron

Svalbard er kjent for sitt fantastiske polarlandskap. Foto av Chase Teron.

6. Koble fra det travle livet ditt og ta kontakt med naturen

Å reise med et lite fartøy er flott for å koble fra det hektiske hverdagslivet i resten av verden. Her kan du oppleve naturen uten distraksjoner eller avledninger. Ingen internett eller sosiale medier som bruker opp tiden din. Ta deg tid til å fullstendige absorbere Arktis’ under. Å reise i en liten gruppe lar oss bruke god tid på å koble oss til naturen. I motsetning til noen dagsturer fra større skip, er reisene våre i land uten hast og stress, slik at du kan ta deg tid til å sette pris på den arktiske stillheten.

expedition cruise to explore svalbard

En av våre gjester Anna Maria nyter den arktiske stillheten. Les om opplevelsen hennes her. 

7. En mer personlig opplevelse

På et Secret Atlas mikro-ekspedisjonscruise er du ikke i en stor gruppe, gjetet fra punkt A til B, lignende noe som kan skje på de større cruiseskipene. I stedet er du en del av en liten, vennlig, eventyrlysten gruppe på 12 reisende ivrig på utforskning. 

Likesinnede mennesker som ønsker å oppleve Arktis på en mer meningsfull måte. Tidligere gjester kommenterer på fellesskapsfølelsen som utvikler seg, et kameratskap som ikke finnes på større skip. Mange har blitt langvarige venner og holdt kontakten med oss ​​og hverandre – en familie i beskjeden størrelse.

expedition cruise to svalbard

Alle våre reisende er likesinnede i sin lidenskap for å utforske Svalbard.

8. Mindre er bedre

Med små ekspedisjonsfartøyer som bare har 12 gjester får du ikke bare en bedre opplevelse – men du reiser på en mer bærekraftig måte. Dette er en ekte ekspedisjon, ikke en foreskrevet kommersiell tur. Du vil ikke finne deg i kø for å gå i land, ettersom det er plass til alle i landingsfartøyet. Mindre gruppereiser gir oss fleksibilitet til å ta avgjørelser basert på været og i samråd med alle, noe som betyr at du sannsynligvis vil se mye mer under reisen.

Siden vi drar i land med en såpass liten gruppe er miljøpåvirkning vår mye vennligere og mer bærekraftig, i motsetning til noen av de større skipene som i noen tilfeller reiser med 350+ personer.

longyearbyen cruise

MV Togo cruise gjennom Svalbards iskalde vann.

9. Lær av eksperte guider

En stor del av opplevelsen av en Secret Atlas mikro-ekspedisjonscruise er å lære mer om Svalbard, og vi har to eksperte guider på hver tur for å hjelpe med akkurat dette – det betyr en guide per seks gjester, så god tid til å stille spørsmål og snakke med guiden din. Guidene våre kjenner lokalområdet godt, de snakker det lokale språket og følger med på de siste utviklingene og veiledningene. Ombord (og når vi går i land) vil de dele sin lidenskap og kunnskap om alt fra dyreliv, geologi, historie og klimaet på Svalbard med deg.

longyearbyen cruise to svalbard expedition

En ekspedisjonsleder kjører en zodiac gjennom havisen.

Finn ut mer om våre 2021 mikro-ekspedisjonscruise her.

Fant du dette innholdet nyttig? I så fall kan du melde deg inn nedenfor for å motta mer informasjon som dette via e-post, sammen med tilbud og nyheter om turene våre.

Join our Newsletter

  Expedition Micro Cruises 

  Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.
  Shopping cart
  Du har ikke bestilt noe ennå!
  Continue shopping
  0
  Ask a Question Stellen Sie eine Frage Spør et spørsmål