Velkommen til guiden vår for mikro-cruise ekspedisjonene. Vi tror den beste måten å oppleve Arktis på er på et lite ekspedisjonsskip. Vi startet Secret Atlas for å tilby en alternativ reise med mindre innvirkning i forhold til de stadig større cruiseskipene som besøker polarområdene. Vi har satt sammen denne guiden for å gi deg en grundig oversikt over hvorfor mindre skip ikke bare er bedre for miljøet, men også gir en rikere opplevelse for den besøkende som ønsker å utforske et arktisk område.

Hva er en mikro-cruiseekspedisjon?

En mikro-cruiseekspedisjon er en reise med bare 12 gjester på et spesialbygd ekspedisjonsskip. Stilen på turen er en ekspedisjon, og det legges vekt på å utforske og lære om naturmiljøet. Vi blir ledet av 2 ekspedisjonsledere som deler kunnskapen sin gjennom hele turen. Fartøyet er utstyrt med zodiac-ilandstigningbåter for å utføre ilandstigninger daglig. 

Skipene vi bruker har god komfort, og lar oss besøke steder som større skip ikke har tilgang til. Turene våre er skreddersydd for de som ønsker å unnslippe folkemengden på større skip og heller oppleve naturen i en liten, vennlig gruppe.

5 grunner til å gjøre en mikro-cruiseekspedisjon

1. Vi tar bare 12 gjester per reise

Å reise med et lite antall oppdagelsesreisende sikrer en mer personlig og intim reise i forhold til det et større skip kan tilby. Vi har en ekspedisjonsleder for hver 6. gjest, det beste forholdet i bransjen.

Gjennomsnittlig antall passasjerer per reise

Ekspedisjonsskip

Cruiseskip

Annie
Gjest

‘Mikro-cruiseopplevelsen føltes som å være på din egen private båt. Mannskapet var fantastisk ’

Julia
Gjest

‘Skipet var behagelig, men den virkelige luksusen var å oppleve naturen i en så liten gruppe’

2. En liten gruppe tilbyr en rikere opplevelse

Ilandstigningene er en viktig del av et ekspedisjonscruise. På våre reiser er det ingen ventetid for å gå i land, da det er plass i zodiac båtene for alle. Du går i land med en liten gruppe likesinnede gjester, og vil oppleve villmarken på en uhemmet måte.

Gjennomsnittlig antall passasjerer per ilandstigninger

Ekspedisjonsskip

Cruiseskip

3. Mikro-cruiseekspedisjon tar deg nærmere det du kom for å se

En stor fordel med et ekspedisjonsskip er at det tar deg nærmere den fantastiske naturen du kom for å se.

Ekspedisjonsskip har en større manøvreringsevne enn større skip og kan komme nærmere isbreer, dra innom grunne bukter og gi en mer intim plattform for å observere dyrelivet.

4. Et mindre fartøy gir oss mer fleksibilitet

Et ekspedisjonsfartøy har større fleksibilitet enn et stort skip. Vi kan endre planene avhengig av forholdene, og vi følger ikke en forhåndsbestemt reiserute. Vi bruker mindre tid på venting og mer tid på utforskning.

Ekspedisjonsskip vs cruiseskip
5. Redusert miljøpåvirkning

Takket være sin mer kompakte størrelse, skaper ekspedisjonsskip mindre forstyrrelser for dyrelivet.

Ekspedisjonsskip skaper mindre utslipp enn større skip. Vi kompenserer alle utslippene våre gjennom treplanting.

Å gå i land med 12 gjester om gangen reduserer fotavtrykket vårt i forhold til et større skip

Video om mikro-cruise ekspedisjon

Bli med på et mikro-cruise ekspedisjon i dag

Er mikro-cruise ekspedisjon riktig valg for meg?

Hvis du ønsker å besøke og lære om Arktis på en bærekraftig måte med en liten gruppe mennesker, er svaret ja. Skipene våre er godt oppvarmet og har lugarer med komfortable senger. Vi tilbyr velsmakende mat ombord til både frokost, lunsj og middag. Våre skip har en passasjer lounge for å slappe av om kvelden.

Cruisene våre er egnet for folk med et grunnleggende kondisjonsnivå og mobilitet. Når vi går i land, vil vi gå på ujevnt terreng. Vi har to ekspedisjonsledere på hver tur og kan dele gruppen hvis det er noen gjester som ønsker å gjøre lengre turer.