Velkommen til svalbard cruise! Hvis du er interessert i å besøke Svalbard, har du kommet til rett sted. Svalbard er et av våre favorittsteder å utforske i arktisk-området på grunn av den fantastiske naturen, kontinuerlige sollys i sommermånedene og mangfoldig dyreliv.

Vi har skapt denne siden, full av førstehåndskunnskap, for å hjelpe deg med å planlegge cruiset ditt til Svalbard. Hvis du har spørsmål eller trenger råd, ta kontakt. Vi hjelper deg svært gjerne.

Svalbard-Cruise

Svalbard i Frost Cruise

8 dager – april 2022

Dette cruise tar oss på en reise gjennom den arktiske villmarken på Svalbard idet vinteren blir til våren. Tidlig på sesongen har det snødekte landskapet ikke tint helt ennå. Strandlinjen er ofte fortsatt snødekt og havisen fra de lange vintrene kan fremdeles synes i noen av fjordene. Ruten vår går langs nordvestkysten av Spitsbergen. På reisen kan du ta inn det frosne, magiske eventyrlandet fra det varme, sikre, og komfortable ekspedisjonsskipet Togo. Det er en perfekt tur for fotografering og for de som ønsker å vitne til Svalbard på sitt vakreste.

puffin in svalbard

Naturunderverkene på Svalbard Mikro-Cruise Ekspedisjon

9 dager – mai, juni, juli, august 2022

Ta et cruise til nordkysten for å se Svalbards naturunderverker og rike dyreliv. Da det kontinuerlige dagslyset kommer, forsvinner havisen nord for Svalbard og havområdene blir tilgjengelige etter vinteren. Fokuset på dette cruiset er å utforske naturen, og vi vil se isbreer, besøke dyrekolonier og seile langs kysten der isbjørnene er kjent for å holde til.  Ekspedisjonsskipet vårt er utstyrt med zodiac-ilandstignings båter for å utføre korte villmarksturer og besøke steder av historisk betydning som en del av eventyret.

Spitzbergen kreuzfahrten

Svalbards Pioner-ekspedisjonen En omkjøring av Spitsbergen

15 dager – juli 2022

Midt på sommeren smelter en del av havisen og omseiling av Spitsbergen, Svalbards største øy, blir igjen mulig etter vinteren. Dette 15-dagers cruise gir oss nok tid til å gjøre en grundig utforskning av øygruppen Svalbard. Vi går av kartet og besøker noen av de mindre utforskede stedene med vår ekspedisjonsleder. Vi vil utføre ilandstigninger med jevne mellomrom for å besøke områder av naturlig og historisk betydning. Takket være dens omfattende lengde gir denne turen de beste mulighetene for å se isbjørner og annet dyreliv. Dette cruiset er ideelt for folk som ønsker å se så mye som mulig av av Svalbard.

expedition cruise to svalbard

Utforsk Bjørnøya og Svalbard

10 dager – april 2022

Bli med på en spennende og eventyrlig reise som utforsker den fjerne og sjeldent besøkte Bjørnøya. Øya ligger mellom det norske fastlandet og Svalbard, og er den sørligste øya i Svalbard-øygruppen. Bjørnøya er kjent for sine store fuglefjell og uvanlige menneske historie. Fra Tromsø på fastlandet vil vi krysse Barentshavet og bruke 3 dager på å utforske Bjørnøya der de færreste har gått i land. Vi seiler deretter til Svalbard og bruker ytterligere 3 dager på å utforske sørkysten før vi ankommer Longyearbyen.

bear island in svalbard

Svalbard Fototur

Vi tilbyr en rekke foto cruise til Svalbard som følger lignende ruter som våre ekspedisjonscruise. Våre foto cruise gir deg mer tid til å fokusere på fotografering og ledes av en fotograf i verdensklasse med erfaring på Svalbard. Det er valgfrie workshops og tilbakemeldings økter om bord. Fotografen vår vil hjelpe deg med å lære nye ferdigheter og forbedre teknikken din under hele reisen.

Denne turen fokuserer på å finne spennende fotomuligheter, men ikke-fotografer er også velkomne til å bli med på eventyret. I tillegg til fotolederen har vi med en ekspedisjonsleder om bord, slik at gruppen kan deles opp.

polar bear photography tour in svalbard
svalbard-and-greenland-brochure-2

Høydepunktene for cruise til Svalbard

Vi blir spurt mye om hva som er de viktigste grunnene til å besøke Svalbard. Her er våre 3 favoritter.

1. Isbreer og is

Svalbard er hjemmet til over 2000 breer. Hvis du er interessert i isbreer, er Svalbard et av de beste stedene på jorden for å se deres rå skjønnhet. Når jordas atmosfære varmes, begynner de fleste breene på Svalbard å smelte. Å se store isfjell sprekke og falle av isbreene, er en imponerende opplevelse, og også en sterk påminnelse om oppvarmingen som foregår i Arktis. Små ekspedisjonsskip gir den perfekte muligheten til å komme nært isbreene. Hvis forholdene tillater det, er tur i et zodiac-ilandstignings skip den perfekte muligheten til å komme nærmere isen og ta strålende bilder.

small ship cruises to svalbard

2. Rikt dyreliv og natur

De fleste besøker Svalbard for å oppleve natur skjønnhetene. Fra fantastiske landskap til en overflod av dyreliv, har Svalbard mye å tilby den ivrige oppdagelsesreisende som ønsker å komme nærmere naturen. På våre mikro-cruise ekspedisjoner ser vi arktiske dyr jevnlig, både i vannet og på land, inkludert isbjørner. Små gruppestørrelser gjør at vi forårsaker minimal forstyrrelse når vi utforsker kysten. Mindre skip skaper mindre forstyrrelser i vannet enn de større cruiseskipene, noe som gjør dem ideelle for å komme nærmere naturen.

3. Menneskets historie og bosetning

Menneskehistorien på Svalbard er spredt utover store deler av øygruppen. En del av enhver mikro-cruiseekspedisjon er å utforske øygruppens fortid. Fra verdens nordligste vitenskapelige bosetning i Ny-Ålesund til den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden, er Svalbard full av interessant historie etter menneskene som har oppholdt seg her. På mikro-cruise ekspedisjonene vil vi besøke en rekke ulike steder med ekspedisjonsguiden vår.

Spitzbergen kreuzfahrten

Topp 3-dyrene vi kan observere på Svalbard

1. Isbjørn

Det finnes mer enn 2000 isbjørner på Svalbard og omegn. Dette er en av verdens beste destinasjoner for å se det største rovdyret i Arktis. Isbjørner er farlige å møte på land, og den sikreste måten å se dem på er fra et lite ekspedisjonsskip. I sommermånedene blir isbjørner ofte sett på nordvestkysten av Spitsbergen, Svalbards største øy, og på jakt på havisen i nord. Små ekspedisjonsskip støter jevnlig på isbjørner, selv om dette aldri kan garanteres.

svalbard cruise

2. Hvalross

Anslagsvis 4000 hvalrosser lever på Svalbard, som har flere områder der dyret haler ut, og som vi kan dra og besøke under en mikro-cruise ekspedisjon. Når vi går i land kan vi observere hvalrosser på strendene fra trygg avstand. Vi kan også se hvalross fra ekspedisjonsskipet når den ligger på isblokker eller svømmer i vannet rundt Svalbard.

expedition cruises to svalbard-on-a-small-expedition vessel cruise

3. Svalbard Reindeer

Svalbard har sin egen underart av reinsdyr som ikke finnes noe annet sted på planeten. Svalbardreinen har tilpasset seg for å overleve de harde vintrene og er mindre enn reinsdyrene som finnes andre steder. Reinen har bodd på Svalbard i over 5000 år. De kan observeres over hele øygruppen og befinner seg rundt de brefrie områdene. På grunn av jakten av dyret på 1800- og 1900-tallet ble reinsdyr befolkningen nærmest utryddet. I dag kan man ofte se  dem langs kysten. 

small ship cruises to svalbard

Svalbard ekspedisjons video

Spør et spørsmål

 

Svalbard-Cruise ofte stilte spørsmål

Når er den beste tiden på året for å ta et cruise til Svalbard?

 

Cruisesesongen på Svalbard varer fra slutten av april til slutten av september/begynnelsen av oktober. Før april begrenser havisen kystlinjen, og mange steder er utilgjengelige. Etter september reduseres dagslyset når vinteren nærmer seg.

 

Hver måned under cruisesesongen tilbyr noe ulikt, og de ulike tidspunktene å besøke øygruppen på vil gi deg ulike opplevelser.

 

I april og begynnelsen av mai er landskapet og kysten av Svalbard fortsatt dekket av snø, noe som gjør det til et naturskjønt paradis og som egner seg for fotografering. I løpet av disse månedene er cruisene kortere fordi tilgangen til nordkysten fortsatt kan være begrenset på grunn av havisen. Se vår Svalbard i Frost Cruise for å finne ut mer.

 

Etter hvert som det blir lyst hele døgnet, blir kysten i nord mer tilgjengelig og gjør det mulig å utføre lengre reiser. Cruisene fra midten av mai til slutten av juni utforsker kysten lenger nord, der det er muligheter for å se isbjørner. Fordi det alltid er lyst i denne perioden, er forholdene ideelle for å se det rike dyrelivet. Vennligst sjekk ut Dyreliv og naturunderverker på Svalbard Cruise for mer informasjon.

 

I juli og august er sommeren endelig kommet. Havisen har trukket seg lenger nord, og i de fleste årene er det mulig å seile rundt Spitsbergen, den største øya på øygruppen. Vår Svalbard Pioner-Cruise er ideell for å unngå de typiske besøksstedene og heller dra for å se den villere siden av Svalbard.

 

 

 

 

Hvilke dyr vil jeg se en Svalbard-cruise?

 

Svalbard er en utemmet arktisk villmark og på hvert cruise ser vi forskjellige dyr. Svalbard er etter vår mening det beste stedet i arktisk for å se det rike dyrelivet,  inkludert isbjørner, da det er høye antall dyr rundt øyene. Sjansen for å se dyr er veldig høy, og på alle tidligere turer har vi sett hvalrosser, hvaler, Svalbardrein og en rekke ulike fugler. Selv om vi ikke kan garantere for at vi ser isbjørn, har vi sett dyrene på de fleste turene, og vi besøker ofte områder der isbjørnen jakter etter mat. Hvis du mener isbjørn er den største attraksjonen og et viktig mål med reisen, anbefaler vi Svalbard Pioneer turen og Naturunderverk Turen. På disse turene besøker vi områder som er kjent for hvalrosser, og vi ser blant annet rev, lundefugl og hvithval regelmessig.

Hvilke steder kan besøkes på  et Svalbard-cruise?

 

En del av eventyret på ekspedisjonscruise er å utforske villmarken, noe som betyr at alle turene er ulike. Reiseruten bestemmes på dagen for ombordstigning av ekspedisjonslederen og kapteinen i forhold til de daværende vær- og isforholdene. Målet er å sikre at du ser det aller beste Svalbard har å tilby. På et typisk cruise kan du forvente daglige landing stigninger og besøke steder av historisk og naturinteresse, og foreta korte turer i villmarken. Svalbard har over 2000 isbreer, og vi tar sikte på å besøke minst én kalvende bre, noe som er et utrolig syn. På noen av cruisene, dersom forholdene tillater det, vil vi prøve å komme nærmere havis kanten. Vi vil også besøke kjente steder for dyreliv, inkludert strender der hvalrossen huler ut og områder der det ofte er isbjørn. 

Blir det kaldt på et Svalbard-cruise?

 

Golfstrømmen har en stor påvirkning på Svalbard-klimaet, så sommeren er varmere enn de fleste forventer. En sommerdag føles sjelden kaldere enn temperaturene i Nord-Europa om vinteren. Det er ikke uvanlig å være ute og gå turer med lette ytterplagg når solen skinner.

 

Temperaturen varierer avhengig av reise måneden. Juli og August har de varmeste temperaturene.

 

Gjennomsnittlig høy temperatur:

 

April -9 ° C,

 

Mai -3 ° C

 

Juni + 3 ° C

 

Juli + 7 ° C

 

August + 6 ° C

 

September + 1 ° C

Hvor starter cruisene til Svalbard?

 

Med unntak av én reise, går alle våre cruise fra Longyearbyen, den største bosetningen på Svalbard. Longyearbyen er lett tilgjengelig med daglige flyforbindelser fra Oslo, noe som gjør stedet til en av de enkleste destinasjonene i Arktisk. For å finne ut mer om hvordan du kommer til Longyearbyen, se vår informasjonsguide.

 

Vi tilbyr ett cruise i året som seiler fra Tromsø på fastlands-Norge til Svalbard via Bjørnøya.

Hva er en mikro-cruise ekspedisjon?

 

Mikro-cruise ekspedisjon er et begrep vi bruker for å beskrive et ekspedisjonscruise med ikke mer enn 12 gjester totalt. Våre cruise foregår på spesialbygde ekspedisjonsskip som er bygget for å seile i polarområdene. Alle skipene våre tilbyr høy komfort, private lugarer og god mat, og med den store ekstra bonusen til å kunne oppleve Svalbard sammen med kun en håndfull gjester.  

 

Fokuset på turene våre er å utforske, og vi sikter på å gjøre daglige ilandstigninger med zodiac-båt og utforske kysten. Du vil bli ledet av en kunnskapsrik ekspert guide som vil fortelle deg om områdene du besøker. Når du får oppleve hvordan det er å reise med en liten gruppe, vil du aldri reise med større cruiseskip igjen. 

 

Vi tilbyr ett cruise per år som seiler fra Tromsø på fastlands-Norge til Svalbard via Bjørnøya.

Hvorfor er en mikro-cruise ekspedisjon den beste måten å utforske Svalbard på?

 

I motsetning til større skip med høyere passasjerkapasitet, er reisene våre personlige og unike i sin tilnærming. Å reise med en liten gruppe gjester betyr mer tid og fleksibilitet og mindre ventetid for å gå i land.

 

Våre små ekspedisjonsskip vil ta deg langt nærmere naturen og landskapet enn du ville gjort på et større skip, og samtidig være mer intim. 

 

Mikro-cruise ekspedisjon gir deg muligheten til å oppleve Arktis på nært hånd, og være som et ekte eventyr uten folkemengden du møter ombord større skip. Målet vårt er å gjøre nettopp deg til en del av eventyret.

Hvordan sammenlignes et mikro-cruise ekspedisjon til Svalbard med andre cruise?

 

Vanlige cruiseskip tilbyr ikke ilandstigninger og besøker ofte bare Longyearbyen, noe som betyr at de går glipp av en stor del av eventyret. Den gjennomsnittlige størrelsen på et cruiseskip som ikke regnes som et ekspedisjonscruise tar omlag 2000 passasjerer.

 

En rekke selskaper tilbyr ekspedisjonsturer på Svalbard og går i land med større skip. Disse skipene tar i gjennomsnittet over 200 passasjerer. Etter vår mening er dette for mange mennesker for et sårt sted som Arktis. 

 

Mange selskaper annonserer små skip cruise til Svalbard, men definisjonen av et «lite skip» varierer og går fra alt mellom 250 passasjerer til 12 passasjerer. Forskjellen mellom å reise med 250 passasjerer og 12 passasjerer er enorm. Vi bruker begrepet mikro-cruise ekspedisjon for å beskrive et eventyrcruise med bare 12 gjester, ikke mer. Det er slik små skip cruise til Svalbard bør være, intime og med lite miljøpåvirkning.

Er Mikro-cruise ekspedisjon egnet for meg?

 

Våre cruise passer for de aller fleste, og vi tar sikte på å gjøre dem så tilgjengelige som mulig. Vi ber om at gjestene våre har et godt mobilitets nivå, ettersom det er et krav at du trygt kan gå ned fra skipet til ilandstignings båtene og deretter gå fra disse og av på land. På grunn av de avsidesliggende områdene vi besøker og avstanden til medisinsk hjelp, anbefaler vi at du har et rimelig treningsnivå og har god helse. Når vi går av i land vil vi ha to guider som gjør det mulig å fordele gruppen dersom vi har ivrige turgåere og andre gjester med mer begrenset kondisjonsnivå.

Hva er en Mikro-cruise ekspedisjon?

 

Mikro-cruise ekspedisjon er et begrep vi bruker for å beskrive et ekspedisjonscruise med ikke mer enn 12 gjester totalt. Våre cruise foregår på spesialbygde ekspedisjonsskip som egner seg for å seile i polarområdene. Alle skipene våre tilbyr gode komfortnivåer, private lugarer og god mat, og den enorme fordelen av å kunne oppleve Svalbard med kun en håndfull gjester. 

Hvem blir med på cruise?

 

Vi har ingen aldersbegrensninger på turene våre, og vi er stolte av å ha forskjellige gjester fra hele verden med lidenskapen for å utforske. Tidligere har vi hatt alt fra unge fagpersoner som er ivrige etter å utforske, middelaldrende solo reisende på jakt etter sitt neste eventyr, til pensjonister som ønsker å se Svalbard på nært hånd. Våre turer er vennlige og inkluderende for alle våre gjester.

Kan jeg bli med på cruise som solo reisende?

 

Ja, det kan du, og vi har med soloreisende hvert år i en varm og inkluderende atmosfære. 

Vi tilbyr overnattingsmuligheter på enkeltlugarer eller delte lugarer med reisende av samme kjønn.

Hvordan sikrer du at cruisene ikke har en negativ påvirkning på miljøet?

 

Det er et flott spørsmål og et spørsmål vi vil svare ærlig på.

 

Skipene vi reiser med forbrenner ikke et særlig miljøskadelig drivstoff og kjører på vanlig marinediesel. Som en del av vårt engasjement for miljøet klimakompenserer vi alle våre utslipp ved å plante trær hos vår bærekrafts partner på Grønland. Kostnaden for dette dekkes innenfor prisene gjester våre betaler, og vi tar ikke noe ekstra gebyr for dette.

 

Secret Atlas selger ikke flyreiser, men vi er klar over at gjestene våre må fly til destinasjonene for å gå ombord på våre cruise. Som en del av klimaforpliktelsen vår vil vi matche motregning kostnadene for alle gjestene som ønsker å motregne sine flyreiser med oss. Dette tilbys ved bestilling.

 

Under våre cruise følger vi meget strenge retningslinjer som beskrevet av AECO (Association Of Arctic Expedition Cruise Operators) for å sikre minimal innvirkning på dyrelivet og stedene vi besøker. Dette inkluderer å følge strenge regler for ikke å forstyrre det lokale dyrelivet. Vi bruker høyt erfarne ekspedisjonsledere som kjører ekspedisjonene i samsvar med reglene og sikkerhetskoden som er lagt under AECO. De viktigste reglene er:

 

Ikke legg igjen varige spor etter besøket 

 

Ikke plukk blomster

 

Ikke ta noe med deg

 

Ikke forstyrr dyr og fugler

 

La kulturelle levninger ligge i fred. Kulturelle levninger er beskyttet av loven sammen med et helt område på 100 meter rundt disse. Se deg for hvor du går og står. Ikke gå på ting, men rundt disse. 

 

Ta isbjørnfaren på alvor

 

Respekter lokal kultur og lokal befolkningen 

 

Hold deg i sikkerhet

 

Våre ekspedisjonsledere er opplært i sikkerhet. De følger disse reglene og informerer gjester på begynnelsen av hver tur. De sørger også for sikkerheten til gjestene under hele cruiset, og at AECO-reglene følges.

Mikro-cruise ekspedisjon til Svalbard