icon-map-svalbard

Velkommen til Svalbard

 

Svalbard er et av våre favorittsteder for fotografering i Arktis. For dyrelivsfotografering tilbys det en overflod av dyreliv, inkludert isbjørner, hvalross, fjellrev og Svalbardrein for ikke å nevne et mangfold av fugleliv. Det er uten tvil et av de beste stedene på jorden for å se isbjørner i sitt naturlige miljø fra et trygt sted som vårt ekspedisjonsskip. Turen tilbyr en rekke fototemaer. Fra det vidstrakte landskapet, utallige isbreer og havis til rester etter bosetninger. For å oppleve dette arktiske paradiset, bli med på en av våre Svalbard-fototurer ledet av ekspert-fotografer.

Svalbard fototurer 2021 / 2022

Svalbard Fototurer med Roger Brendhagen

8 dager – Mai 2021, 2022

Bli med ekspedisjonsfotografen Roger Brendhagen på en spennende reise som utforsker den frosne kysten av Svalbard tidlig på sesongen. Når Svalbard våkner til etter  vinteren, får vi en fantastisk mulighet for å fotografer og fange overgangen til våren. I løpet av denne tiden er fjellene vanligvis snødekte, noe som gjør naturen veldig vakker. Havisen er fremdeles utbredt langs kysten og fjordene, og man kan se utallige breer. Vi ser ofte et rikt dyreliv, og det er stor sjanse for å se isbjørner på denne turen. Ruten vår går langs nordvestkysten av Spitsbergen og vi kan se det magiske frosne eventyrlandet fra skipet i sikkerhet, varme og komforten til ekspedisjonsskipet vårt Togo.

photo tour in svalbard

Naturunderverker på Svalbard Fototurer med Chase Teron

9 dager – Mai 2021, 2022

Bli med Chase Teron på en fotoekspedisjon for å fotografere Svalbards naturunderverker og dyreliv. Når vi reiser på et ekspedisjonsskip med bare 12 gjester, følger vi det kontinuelige dagslyset opp nordkysten av Spitsbergen. Fokuset for denne reisen er å få så mange fotomuligheter som mulig. Vi vil se fantastiske isbreer, havis og en overflod av dyreliv med god sjanse for å se isbjørner. Ekspedisjonsskipet vårt er utstyrt med zodiac-båter for ilandstigning, og disse vil bli brukt til å komme nært is og naturen for det perfekte bildet.

svalbard photo tour with chase teron in svalbard
svalbard-and-greenland-brochure-2

Møt våre fotoinstruktører

chase teron photographer

Chase Teron
Fotograf, lærer og miljøverner

Chase er en heltidsfotograf spesialisert i dyreliv og natur. Han er også instruktør og miljøaktivist og er basert i Canada. Han har vært finalist for Årets National Geographic Nature Photographer to ganger. Fotografiene hans har blitt publisert av National Geographic, Canadian Geographic og han frilanser også for internasjonale kunder, inkludert Canon. Han ser frem til å hjelpe deg med å utvikle dine fotoferdigheter i feltet.

rick-tomlinson-profile

Rick Tomlinson
Ekspedisjonsfotograf og guide

Rick er en marinfotograf som spesialiserer seg på yacht-racing, ekspedisjonfoto og workshops. Hans bilder har blitt publisert i National Geographic, og han har omfattende fotoerfaring i både Arktis og Antarktis.

Høydepunkter for en Svalbard-fototur

polar bear photo tour in svalbard

Dyrelivsfotografering

En av hovedgrunnene til å dra på en fototur til Svalbard er å oppleve overfloden av dyrelivet som området er kjent for. Med et lite ekspedisjonsskip klarer vi å komme nært dyrelivet på en måte som ikke påvirker miljøet og samtidig få fantastiske fotomuligheter. Selv om vi ikke kan garantere noe, ser vi ofte isbjørner på havisen eller på jakt langs kysten. Vi ser ofte hvalrosser både i fjæra og i vannet og besøker vanligvis minst ett hvalrossområde. Fra skipet observerer vi ofte en rekke hvaler, inkludert hvithval. I land ser vi ofte Svalbardrein og fjellrev. Vi følger regelverket fastsatt av AECO og WWF for observering av dyreliv slik at vi ikke å forårsake unødig forstyrrelse på dyrene.

Spitzbergen kreuzfahrten

Isbreer og havisen

Svalbard er et av de beste stedene på jorden for å se isen i alle formene. Området har over 2000 breer, og havisen er tilstede året rundt. Ved å bruke zodiac-båter for ilandstigning har vi muligheten til å komme nærmere isen, noe som gir oss flotte fotomuligheter. Hvis forholdene tillater det, vil vi cruise til kanten av kalvende isbreer med se all den isen som flyter rundt i vannet for å få de perfekte bildene. Vi vil prøve å nå havisen i nord med vårt isforsterkede skip. Et besøk til havisen er en fotografs drøm, og hvis vi er heldige, kan vi til og med se isbjørner som jakter på isen. Et lite ekspedisjonsskip gir perfekt fleksibilitet til å se forskjellige områder hvis forholdene tillater det.

.

Spitzbergen kreuzfahrten

Menneskehistorie

Svalbard har en del rester fra menneskelig aktivitet på øyene. Det er en del av enhver fototur å utforske fortiden. Fra verdens nordligste vitenskapelige bosetning ved Ny-Ålesund til den forlatte russiske gruvebyen Pyramiden, er Svalbard full av interessant historie etter menneskene som har bodd her. Avhengig av hvor vi reiser, planlegger vi å besøke minst ett historisk sted med muligheten til å fotografere Svalbards fortid.

Dyreliv | Topp 3 dyr du kan se på en Svalbard-fototur

svalbard cruise

Isbjørn

Området rundt Svalbard er hjemstedet for over 3000 isbjørner, og det er en av verdens beste destinasjoner for å se dyret. Isbjørner er farlige å møte på land, og den sikreste måten å fotografere dem på er fra avstand ombord på et ekspedisjonsskip. I sommermånedene blir isbjørnene ofte sett på nordvestkysten av Spitsbergen, Svalbards største øy, og på jakt på havisen i nord. Små ekspedisjonsskip støter jevnlig på isbjørner, selv om observasjoner aldri kan garanteres.

expedition cruises to svalbard-on-a-small-expedition vessel cruise

Hvalross

Rundt 4000 hvalrosser lever på Svalbard med flere steder de bruker når de haler ut. Disse områdene kan besøkes på en Svalbard-fototur. Når vi går i land kan du observere hvalrosser som ligger på strendene og fotografere dyrene fra trygg avstand. Hvalross sees også fra ekspedisjonsskipet når de ligger på isflak eller svømmer i vannet.

small ship cruises to svalbard

Svalbard Reinsdyr

Svalbard har sine egne underarter av reinsdyr som ikke finnes noe annet sted på planeten. Svalbardrein har tilpasset seg for å overleve de harde vintrene og er mindre enn reinen som finnes på fastlandet. Reinen har bodd på Svalbard i over 5000 år. De kan observeres over hele øygruppen der det er mindre is. Overjakting av dyret på 1800- og 1900-tallet gjorde at bestanden ble nærmest utryddet. I dag er det lett å se langs kysten.

Private Foto-Charter

Er du interessert i å lage din egen fotoreise til Svalbard? Vi har en lang erfaring med å jobbe med fotografer på Svalbard på egne private skreddersydde ekspedisjoner ombord på et ekspedisjonsskip som tar opptil 12 gjester. Vi tilbyr også en egen tjeneste for turoperatører som ønsker å kjøre sin egen Svalbard-fototur.

Ta kontakt med oss ​​for mer informasjon.

arctic photo tour Svalbard Photography Guide

Learn More

Spør et spørsmål

Vi er her for å hjelpe deg med å velge ut en Svalbard Fototurer og finne den rette turen for deg.

Ta kontakt hvis du har spørsmål. Vi vil bruke vår ekspertise til å anbefale den rette turen for deg basert på dine forventninger og komfortnivåer.

 

Join our Newsletter

    Hvem er Fototurene til Svalbard rettet mot?

    Våre Fototurer til Svalbard er rettet mot fotografer fra alle samfunnslag som ønsker å delta i en intim reise for å fotografere Arktis. Det spiller ingen rolle om du er erfaren, profesjonell eller nybegynner, turene våre er for deg. Fokuset på våre arktiske fototurer er å bruke tid til å utforske og se etter de beste fotomulighetene.

    Vi kjører turer i små, intime grupper for å maksimere opplevelsen og minimere miljøpåvirkningen. Vi brenner for å beskytte stedene vi besøker, oppleve dem og deretter dra igjen uten å legge igjen spor.

    Våre turer passer for de fleste med rimelig kondisjon. Treningsnivået varierer mellom turene. Hvis du har spørsmål angående dette, ta kontakt, så hjelper vi deg gjerne.